Екстремно спускане с велосипед

Няколко пъти през лятото съм виждал на Витоша колоездачи да се качват с лифта и в последствие да се спускат по стръмните пътечки. Много ми беше чудно, защо тези малоумници си рискуват живота. Възможностите за падане или пък „гушване на борчето“ са много. Преди малко гледах долното клипче и определено леко се докоснах до тръпката, която тези хора изживяват (много леко). Трасето е много оригинално и живописно. Теренът, пред който са изправени тези момчета с велосипеди не е изцяло горски, а има и малко създадени от човек съоражения. Спускането им е супер екстремно, а камерата на главата на колоездача придава уникална гледна точка:

Дали ще пробвам таково спускане – съмнявам се!!!

Актуализация – благодаря на ducklin-th

11 мнения по „Екстремно спускане с велосипед

 1. кажи ми, да ти кажа

  УАУ! Имах чувството, че „пистата“ няма край. Шеметнно е и определено искам да пробвам (то че ще си остана само с искането – ще си остана, но и аз имам интересни изживявания с веосипед и ми се иска да ги направя повече…) Като се оправи времето – колело в парка!

 2. Гюро Автор

  Двама приятели се бяха спускали от Копитото с колела – после ми разказваха в какъв филм са се озовали. Единият беше целият ожулен. Не може да се кара защото завоите за много остри, а колите бръмчат около тебе буквално на сантиметри… Може би е трябвало да хваната горските пътеки както във видеото.
  В парка определено е по-приятно да си правиш дрифтчета…

 3. ducklin-th

  Това трасе е трудно технически, ако искаш истински адреналин намери си записи от monster drop
  Гледал съм състезания по спускане с mtb-та в Големия Каньон на Колорадо… смятай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge